Om mig

Portræt Julie Krarup Oppenlænder

Jeg hedder Julie Krarup Oppenlænder og blev uddannet socialrådgiver i 2018. Jeg har siden arbejdet som myndighedssagsbehandler med børn og unge i alderen 0-23 år, og har derfor bred erfaring på området.

Min seneste ansættelse var i et anbringelsesteam, hvorfor jeg har et indgående kendskab til anbringelsesområdet. Jeg har ligeledes oparbejdet bred erfaring i at samarbejde konstruktivt med forældre til udsatte børn og unge.

Jeg har erfaring med forskellige typer af anbringelser, herunder både tvangsmæssige og frivillige anbringelser. Jeg har både arbejdet med anbringelser af børn med psykosociale problemer, samt anbringelser af børn med funktionsnedsættelser, såvel fysiske som psykiske.

Portræt Julie Krarup Oppenlænder

Om min funktion som § 75 støtteperson

Min vigtigste rolle som støtteperson er at være en god og lyttende sparringspartner. Jeg er af den opfattelse, at tillid er udgangspunktet for et godt samarbejde. Når vi har fået skabt en tillidsfuld relation, vil vi arbejde med udgangspunkt i forældrehandleplanen, gennemgå afgørelser og forberede Børne-Ungeudvalgsmøder. Jeg vil også tale med dig om svære tanker og følelser i relation til dit barns anbringelse.

Jeg vil støtte dig i, hvordan du kan være den bedste forælder med udgangspunkt i dit barns behov. Jeg vil her kunne bidrage med relevant viden om dit barns udvikling gennem mine praksiserfaringer.

Jeg vil løbende gennemgå sagsakter og forberede dig forud for møder med forvaltningen. Jeg vil ledsage dig til relevante møder og evaluere møderne med dig efterfølgende. Jeg vil løbende forklare sagsskridt og understøtte sagsbehandlingen.

Jeg vil i min funktion som paragraf 75 støtteperson fungere som bindeled mellem forvaltningen og forælder med fokus på at understøtte et godt og konstruktivt samarbejde.

Jeg er optaget af relationen mellem barn og forælder, og jeg oplever, at et godt samarbejde mellem forvaltning og forælder kan afspejles i forælderens overskud i relationen til barnet ved f.eks. samvær. Jeg er af den opfattelse, at et tillidsfuldt samarbejde mellem forvaltning og forælder bidrager positivt til det anbragte barns trivsel og udvikling.

Jeg håber, at mit indgående kendskab til lovgivningen på børne- og ungeområdet vil kunne bidrage til, at du vil få en oplevelse af, at du i højere grad føler dig inddraget i dit barns sag.

Jeg er fleksibel i forhold til mødetider, og jeg afholder gerne møder om aftenen eller i weekenderne, såfremt dette passer dig bedst.


CV

Uddannelse

Socialrådgiver

Metropol Frederiksberg, 2018

Samfundsjura

Kandidatstuderende

Roskilde Universitet 2023 – 2026

Spansk

Københavns Universitet

2008 – 2012

Bachelor of Arts (B.A.) Spansk sprog og litteratur og komparative kulturstudier

Studentereksamen

Gentofte Studenterkursus

2005 – 2007